Platforma digitală a Ministerului Educației, utilizată pentru corectarea lucrărilor de la simularea Evaluării Naționale 2024, a permis înregistrarea de punctaje diferite acordate de cei doi profesori evaluatori la subiectele de tip grilă, făcând o medie cu o diferență acceptată a notelor de cel mult 1 punct. Profesoara de matematică Mihaela Popa a atras atenția asupra faptului că trei elevi au primit punctaje diferite la grilă de la cei doi corectori, ceea ce înseamnă jumătate de punct mai puțin pentru elev.
Profesoara a explicat că este inacceptabil ca platforma de corectare digitalizată să permită înregistrarea a două punctaje diferite acordate de către cei doi profesori corectori la același subiect grilă și apoi să facă automat o medie a notelor celor doi evaluatori. Aceasta a fost folosită în premieră pentru notarea lucrărilor elevilor și va fi utilizată și la examenul propriu-zis de Evaluare Națională din vară.
În prezent, sistemul informatic permite profesorilor să înregistreze note diferite la orice tip de subiect, indiferent dacă este grilă sau deschis, cu condiția ca diferența totală între cele două punctaje acordate de profesorii evaluatori să fie mai mică de 1 punct.